Activitat prèvia

Teniu aquestes problemàtiques en el vostre planeta? Coneixeu les xifres?

Ens hem adonat que la FEV té plantejat visitar el nostre planeta a abril del 2019. Vindràs a conèixer-nos?

Ens faríeu arribar aquestes problemàtiques que trobeu dia a dia?

Vos convidem a participar d’aquesta activitat per conèixer les realitats que  envolten els vostres barris, pobles, ciutat o món, ja siga bé amb una fotografia un vídeo o dibuixos, como més còmode i creatiu vos semble. Ens agradaria ser coneixedors i coneixedores de les problemàtiques que vos inquieten com la contaminació, desigualtat, les confrontacions, els refugiats…

Podeu fer-ho arribar al correu santjordi@scoutfev.org

Per reconeixement i esforç de participar d’aquesta activitat i així ajudar-nos a conèixer-vos una mica més, sereu obsequiats amb un paracaigudes per agrupament. Ens agradaria que ens ho féreu arribar abans del 31 de març.

Hola, som Ife, Ekon, Aku, Azi i Pau. Nosaltres vàrem nàixer al planeta Abidemi, encara que ara vivim a Obdeso. Obdeso és un planeta que vàrem descobrir fa molt poc de temps i al qual hem vingut a viure en adonar-se que el planeta on vàrem nàixer s’ha fet inhabitable.

Per què penseu que no podem viure a Abidemi? Igual penseu en algun desastre natural, en alguna epidèmia que no vàrem poder buscar cura, o qualsevol cosa semblant. Però res està més lluny de la realitat, hem de confessar amb molta pena i tristor que la nostra espècie hem sigut qui ha destruït el planeta.

La sobreexplotació de recursos i la poca cura al nostre planeta ens va passar factura. No vàrem veure que generàvem 300 mil tones de fem per hora, és a dir, com si estiguérem fent 300 avions buits, solament de fem.

Però no solament era fem, creàvem tant de plàstic i no sabíem què fer amb ell que vàrem acabar tirant-lo a l’oceà i provocarem la construcció d’una illa de 2 milions de quilòmetres quadrats, com si fos quatre vegades la superfície d’Espanya.

Les desigualtats econòmiques entre les persones eren desorbitades. Només un 1% de la població acumulava més riquesa que tota la resta del planeta. Imagina que 2 o 3 persones del teu col·legi o institut tingueren més diners que els altres

A més a més, els xiquets i xiquetes van perdre drets tan bàsics com l’accés a l’educació, uns 270 milions no anaven a l’escola. És com cinc vegades la gent que viu en el vostre país.   

Nosaltres ens adonàrem tard del nostre problema i ara, encara que solament som 5, estem intentant construir una nova civilització a Obdeso. Som poca gent però estem posant tot de la nostra part per a solucionar-ho. Enviem aquest missatge al més aviat possible, encara que tardarà molt de temps en arribar a vosaltres, ja que estem moooooolt lluny. Ara mateix, per a nosaltres, és el 1923, en el vostre recompte d’anys. Esperem que el missatge arribe abans del 2026, ja que en eixe moment serà tard per a solucionar els problemes que hem vist que esteu començant a crear.