Sigues Lluerna senzilla però sigues Llum

L’Escola de totes les persones voluntàries de la FEV.

Un espai on formar-se, trobar-se, compartir, créixer i amb mirada crítica treballar i gaudir per una forma de vida escolta.

escola-lluerna-fev

Estàs pensant en formar-te?

I tens alguna pregunta, veritat?

Posa’t en contacte amb nosaltres encara que segur que amb açò et podem ajudar.

Calendari formatiu d’aquesta ronda

Trau llibreta i boli per apuntar-te les formacions d’aquest 2023 – 2024

2n Trimestre

Gener – Febrer – Març

Més d’una vegada ens havera salvat saber de primers auxilis.

3r Trimestre

Abril – Maig – Juny

S’acosta el campament d’estiu i açò és precís.
Que després ens passem tot el dia en el vàter.

3r Trimestre

Abril – Maig – Juny

  • Jornada de Seguretat en Montanya (FEMECV)
  • 2º Curs de Manipulació d’Aliments i Aigües en línia (Lluerna)

S’acosta el campament d’estiu i açò és precís.
Que després ens passem tot el dia en el vàter.

Formadores

A continuació us presentem al nostre claustre! 

Equips

A més a més en l’Escola Lluerna no és només donar formació, dins de la mateixa escola hi ha diversos equips que són l’engranatge intern que ens ajuda a fer que tot funcione, així que us els presentem també amb les seues funcions. 

Et deixem per ací les últimes notícies de Lluerna

23/24

Obertes inscripcions!

El període d’inscripcions per al curs de Primers Auxilis de la Ronda 2023/2024 estarà obert del 9 al 26 de febrer. -> Formulari d’inscripció 📝

Llegir Noticia
23/24

Curs FIB – MAT 23/24

La gira de festivals del MAT de la Ronda 23-24 va començar amb el FIB. A més d’aprendre, els alumnes van divertir-se i jugar un munt! Mira-ho tot al nostre

Llegir Noticia

Preguntes Freqüents

 

CURSOS OFICIALS

L’Escola Lluerna ofereix una formació integrada que atén a la qualitat educativa que promou la FEV i a les necessitats de títols dels agrupaments. L’itinerari formatiu ofereix una formació pedagògica i escolta de qualitat, mitjançant els diferents blocs formatius. L’ejecució i compleció de l’avaluació dels mateixos us donarà l’oportunitat de rebre els títols oficials emesos per l’autoritat competent a la nostra comunitat autònoma, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), com a Monitors/es o Directors/es d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil per a dur a terme les vostres activitats com a voluntàries escoltes.
 
 

 

MONITOR D’ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE

El curs consta de 310 hores de formació, de les quals 150 són teòriques i 160 pràctiques. La formació dins del curs es divideix en 4 blocs:

Bloc 1 – 30h.Bloc 2 – 20h.Bloc 3 – 50h.Bloc 4 – 20h.Bloc 5 – 135h.
Formació inicial bàsica – FIBEducació per a la salut i la inclusió- EPSIBranques (Castors, llops, exploradors, pioners i companys)Vida en la naturaPràctiques

FORMACIÓ INICIAL BÀSICA- FIB.
Com el seu títol indica en aquest curs veurem els conceptes i continguts bàsics per a començar l’aventura de ser monitor d’activitats de temps lliure infantil i juvenil.
Coincideix que els educadors que es formen en la nostra escola, són escoltes, i per tant també es forma en aquest curs en aspectes com l’estructura de la FEV, la relació amb els educants…

VIDA EN LA NATURA.
En aquest curs aprendrem a transmetre i conscienciar de la importància de la vida en la naturalesa com a fonament pedagògic. Veurem tècniques de campisme, disseny de rutes valorant l’aspecte didàctic i com desenvolupar activitats i el funcionament de les acampades de forma sostenible.

EDUCACIÓ PER A LA SALUT I LA INCLUSIÓ.
En aquest curs treballarem sobre una visió general de la diversitat de persones i grups socials per a plantejar activitats de temps lliure concordes a les mateixes.
Aprendrem a desenvolupar tècniques d’intervenció educativa en funció de la diversitat individual i grupal que es present. Veurem i desenvoluparem tècniques, dinàmiques grupals i activitats de temps lliure infantil i juvenil adequades a les necessitats dels xiquets. A més donarem pinzellades a alguns dels aspectes més importants dels hàbits de vida saludables.

BRANQUES. 
És el curs clau, en el qual es mostren tots els aspectes importants per a treballar la vida en la branca escollida amb els xiquets i joves. És aquest curs s’aprèn la psicologia evolutiva segons l’edat i es vivència en primera persona la realització del projecte educatiu de branca i tot el que açò comporta.

 

 

DIRECTOR D’ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE

El curs consta de 320 hores de formació, de les quals 200 són teòriques i 120 pràctiques. La formació dins del curs es divideix en 6 blocs:

Bloc 1- 20h.Bloc 2 – 40h.Bloc 3 – 40h.Bloc 4 – 15h.Bloc 5 – 20h.Bloc 6 – 120h.
Gestió d’agrupament i de campamentsPEA i valorsKraal i lideratgeComunicacióCAnvi Social i Participació AssociativaPràctiques

GESTIÓN D’AGRUPAMENT I CAMPAMENTS. 
En aquest curs aprendràs com es realitza la gestió d’un agrupament escolta i tot el que comporta la preparació del campament (permisos, llicències, zones d’acampada…)

PEA I VALORS. 
El PEA és la base dels agrupaments escoltes, per açò hem d’aprendre com es fa un PEA i vivenciarlo per a així després poder-ho aplicar als agrupaments. Aquest curs és una eina bàsica.

COMUNICACIÓ. 
Aquest curs dóna facilitats per a tot el que concerneix a la comunicació. Es dóna una visió de la més general a la més específica. D’una banda es visibiliza la imatge de l’escoltisme com a moviment, passant per la imatge que transmeten els educadors a les famílies. També es mostren eines de com actuar en situacions de crisis i el contacte amb les xarxes socials.

KRAAL I LIDERATGE. 
L’agrupament té com a base uns educadors que entre si han de treballar. Potser alguns es coneguen uns altres no, per açò en aquest cursos es dóna la possibilitat d’aprendre a treballar en equip, de tenir eines, tècniques..diferents alternatives per a solucionar diferents conflictes. En aquest curs, a més coneixeràs el PDA, eina fonamental per a cuidar els kraales.

CANVI SOCIAL I PARTICIPACIÓ ASSOCIATIVA (CASPA). 
Aquest curs ajuda a donar una visió general de l’associacionisme i del voluntariat, veient el escoltisme com a moviment de canvi.

La legislació actual, DECRET 86/2015, de 5 de juny, del Consell, pel qual es desplega reglamentàriament la Llei 18/2010, de 30 de desembre, de la Generalitat, de Joventut de la Comunitat Valenciana  (DOCV núm. 7542, de 8 de juny de 2015), al seu Annex II. Titulacions equivalents a les exigides per als equips d’animació d’activitats de temps lliure, especifica que:

1. Als efectes de les activitats regulades en el títol II d’este decret, seran equivalents als diplomes de director o directora d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil (DAT):

  • El Diploma d’Animador o Animadora Juvenil (
    (AJ1 i AJ expedits per Lluerna fins el 2012) o els diplomes emesos pels organismes responsables en matèria de joventut de les comunitats autònomes que, siga quina siga la seua denominació, capa-citen per a la realització de les funcions de direcció i coordinació d’ac-tivitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil.
  • Les titulacions de formació professional que incloguen íntegra-ment la qualificació professional de direcció i coordinació d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, del Catàleg Nacional de Qua-lificacions Professionals. (TASOC i altres cursos de Formació Professional de grau superior)
  • El certificat de Professionalitat de Direcció i Coordinació d’Acti-vitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil, que arreplega la qua-lificació de direcció i coordinació d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, expedit pels organismes competents. (Certificats atorgats pel SEPE/Labora/Servef demostrant anys d’experiència professional).

2. Als efectes de les activitats regulades en el títol II d’este decret, seran equivalents als diplomes de monitor o monitora d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil (MAT):

  • Els diplomes emesos pels organismes responsables en matèria de joventut de les comunitats autònomes que capaciten per a la realització de les funcions de monitor/a d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil (MTL i Dinamitzador oferit per Lluerna fins el 2014).
  • Les titulacions de formació professional que incloguen íntegra-ment la qualificació professional de dinamització d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. (Alguns cicles formatius de grau mitjà o superior)
  • El certificat de professionalitat de dinamització d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, que arreplega la qualificació de dinamització d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil del Catàleg Nacional de Qalificacions Professionals, expedit pels organis-mes competents. (Certificats atorgats pel SEPE/Labora/Servef demostrant anys d’experiència professional).

La llei no proposa la possibilitat de convalidar cap titulació antiga ni realitzar cap mena de curs pont; per poder adquirir la nova titulació serà necessari realitzar el curs.

Aquestes equivalències s’encontren sotmeses a la validesa de la normativa i pot ser rescindida en posteriors legislacions.

 

El perfil de formadora o formador que l’escola està buscant és el següent:

perfils-formador-escola-lluerna

Si compleixes algun requisit i vols formar part d’aquest projecte la manera d’incorporar-te és la següent:

proces-incorporacio-clauestre-escola-lluerna

Inscriurem:

Et donem la benvinguda a l’Aula Virtual de l’Escola Lluerna

En aquesta plataforma es desenvoluparà la part de formació no presencial corresponent als cursos de formació que estigues realitzant.

Podràs accedir a través del següent botó amb l’usuari i contrasenya subministrats per la secretaria tècnica de l’escola:

Si tens qualsevol altre dubte posat en contacte amb nosaltres.