IFE

Hola a totes, sóc Ife. Em considere una persona molt activa, sempre estic en moviment, sóc molt inquiet. Un dia em varen recomanar que buscarà alguna cosa que em crearà curiositat i que volguera dedicar-li temps per poder alliberar tota la meua energia, i de sobte em va vindre a la ment la paraula ENERGIA, de tota la que tenia jo dintre meu i del poc que sabia de l’energia que es mou pel món.

Vaig passar de ser una persona moguda sense cap mena d’inquietuds a ser una altra totalment diferent. Vaig cercar tota mena d’informació, vaig descobrir que la que més ús fem és de l’energia elèctrica, però aquesta feia ús de combustibles fòssils i a més generava un impacte climàtic dràstic a causa de les emissions de gas de l’efecte hivernacle. Però cercant informació vaig trobar que hi havia una alternativa, l’energia renovable. Vaig buscar tots els tipus d’energia que existeixen: energia solar, eòlica, hidràulica… vaig descobrir que hi havia moltes. Així i tot no tot el món tenia accés a l’energia elèctrica, no era accessible a tothom, de fet, un de cada cinc no en disposa. Per tant, la meua missió en aquest món és fer ús de les energies renovables de manera accessible invertint en energies netes com l’energia solar, eòlica i termal.

He vist que al vostre món encara no teniu un model total de ciutat sostenible, entesa com una ciutat connectada, verda, centrada en la persona i eficient, però he vist que heu fet petites accions que donen pas al model que voleu aconseguir, ciutats com Vancouver que treballa per abastir-se 100% d’energies renovables, o Jerusalem que al seu cor hi trobem la primera reserva urbana del país amb espècies salvatges, aquesta biodiversitat és un indicador important de qualitat de vida. Sé que hi teniu d’altres, però millor que m’ho conteu en la vista que us farem el cap de setmana del 6 i 7 d’abril a Callosa d’en Sarrià, vindreu a veure’ns?