Què fem?

La Federació d’Escoltisme Valencià és una de les entitats juvenils més importants a la Comunitat Valenciana. Actualment està formada per més de 6.200 joves, repartits en més de 65 agrupaments escoltes per tota la geografia valenciana.

Sant Jordi és el patró dels escoltes, i es commemora el 23 d’Abril (dia de Sant Jordi). La Federació d’Escoltisme Valencià prepara cada tres anys diversos actes i activitats destinats tant a celebrar la festa dels Escoltes com a mostrar a la societat l’actualitat de l’escoltisme.

El projecte Sant Jordi consisteix en la celebració d’una trobada per a tots els xiquets, xiquetes i joves escoltes de la Comunitat Valenciana, reunits en el mateix lloc per a dur a terme activitats educatives adaptades a les diferents edats dels xiquets, xiquetes i joves (6-19 anys). Des de l’escoltisme de la FEV apostem per un model de temps lliure basat en oci inclusiu i educació en valors. Durant dos dies, la localitat de Callosa d’En Sarrià es convertira en un espai singular, on milers de persones treballen simultàniament per construir un món millor.

Al llarg dels últims anys, la FEV ha comptat amb la col·laboració de diferents llocs per a les celebracions: l’ajuntament de València, la universitat Miguel Hernàndez (Elx), l’ajuntament de Begís i l’ajuntmaent de Moixent. Aquestes celebracions es duen a terme per l’elevada quantitat de persones que s’ajunten, i en segon lloc per a donar visibilitat al projecte.

Destaquem que una de les premisses bàsiques d’aquesta celebració, és la de deixar el lloc millor de com ens ho hem trobat. És per açò que sempre tractem d’aportar valor, i deixar un impacte positiu. Exemples d’açò són la rehabilitació dels safaretjos de Begís, la neteja d’un dels rius que la banyen, i la neteja de muntanya duta a terme en terrenys situats entre Moixent i Fontanars dels Aforins. A més la celebració de Sant Jordi també suposa un impacte econòmic positiu per a la localitat on es realitza. Tractem d’obtindre els subministraments necessaris en els comerços locals (com a alimentació, aigua i serveis sanitaris). La inversió realitzada en la localitat de Moixent en la passada celebració d el’any 2016 va ascendir a més de 8.000€, a més de la publicitat indirecta que els mitjans de comunicació van realitzar.